Wat organiseert MC de Kraats?

De open ritten
Alle ritten die ook door niet-leden gereden kunnen worden, tegen een geringe vergoeding. Deze ritten zijn ook opgenomen in de kalender van de KNMV en van LOOT.

De Veluwerit in juli
Een klassieker van de club en al sinds de jaren ’70 georganiseerd. De rit gaat uiteraard elk jaar over de Veluwe, maar wel elke keer via andere routes. Mooi sturen en leuke plaatsjes voor een bak koffie onderweg. Voor zowel de doorrijder als de mooiweerrijder, met een keuze tussen plm. 100km en 200km.

De Globetrotterrit in augustus
Voor diegenen die méér kilometers willen maken. De rit is traditioneel tussen de 350 en 400km maar zo uitgezet dat deze goed op één dag te rijden is. De langere afstand maakt dat we ook verder van Ede weg kunnen. Regelmatig zijn we met deze rit al een stuk Duitsland in geweest, maar Brabant, Drenthe, Friesland zijn ook al vaker aan bod geweest. Elk jaar wordt een nieuwe richting gekozen, zodat geen jaar hetzelfde is. Voor diegenen die de afstand te lang vinden, is altijd een afkorting beschikbaar (250-300km).

De Ome Willemrit in juni
Genoemd naar een (markant maar helaas inmiddels overleden) clublid van MC de Kraats heeft deze rit een wat bijzonder karakter. Een afstand van rond de 80km, rondom Ede, waarbij de opbrengst geheel naar een wisselend goed doel gaat. Deze rit is speciaal ook voor alle oldtimer- en youngtimer motoren die er binnen de club of in de regio nog rondrijden. Maar ook met een moderne motor mag je mee.

De Koude Februaririt en de Koude Novemberrit
Motorrijden hoeft niet alleen in de zomer. Al jaren organiseert MC de Kraats in februari en november een rit van ongeveer 100 km, lang genoeg om er echt even uit te zijn, maar kort genoeg zodat ze ook bij slecht weer nog te rijden zijn. Bij terugkomst is er een heerlijke bak erwtensoep om verkleumde lijven weer wat op te warmen.

De eigen ritten
Bedoeld voor de clubleden van MC de Kraats, maar daar zijn we niet zo streng in. Wil je een keer bekijken of de club wat voor jou is dan ben je van harte welkom op deze (gratis) ritten.

De woensdagavondritten
De omgeving rond Ede verveelt nooit. Maar ’s zondags is het vaak druk op de weg en niet iedereen kan dan. Daarom wordt er 8 keer per jaar op woensdagavond een rit georganiseerd door “de buurt”. Met afstanden tussen de 100 – 130 km, dus goed te rijden op een avond. Met als afsluiting uiteraard nog even gezellig napraten in het clubhuis.

Zondagmiddagritten
Vaak is het in het voorjaar of najaar opeens zulk mooi weer dat wordt besloten om “een blokje om” te doen. Via de email worden de clubleden dan enkele dagen van tevoren op de hoogte gesteld en wordt de rit rondgemaild.

De Afsluitingsrit
Voor wie ook na november de motor nog niet onder een dekentje wil zetten hebben we speciaal voor de bikkels in december nog de afsluitingsrit: 80-100km sturen met halverwege een stop in een mooi restaurantje voor een warme hap of bak soep. En bij terugkomst de bewonderende blikken van hen die niet meedurfden.

De vakantieritten
Deze zijn uitsluitend voor clubleden waarbij de club zorgt voor goede routes en van tevoren gereserveerde hotels of andere vormen van overnachting. Met zo laag mogelijke kosten voor de deelnemers want alleen de echte kosten van de tour (zoals hotels) worden doorberekend aan de deelnemers. Het aanbod wijzigt van jaar tot jaar, maar deze twee ritten zijn standaard:

Het septemberweekend
Uitgangspunt is drie dagen sturen in een mooi gebied in (meestal) Duitsland met 50-60 clubleden en met twee overnachtingen half-pension in een mooi en motorvriendelijk hotel. Met daarbij dagroutes die voor iedereen goed te rijden zijn, ongeacht type motor of aantal jaren ervaring. De nadruk ligt niet op de prestatie maar op het genieten!

De Superkraats
Vijf dagen sturen rond Hemelvaartsdag. Deze rit is meer voor de lange-afstandsrijder want het zijn lange dagtochten (2.500km in vijf dagen) naar verder gelegen gebieden. Het accent ligt wat meer op avontuur, maar nog steeds zorgen wij voor goede en gezellige hotels en goede routes. Gebieden die de afgelopen 25 jaar zijn aangedaan: De Alpen, de Middellandse zee bij Genua, de Dolomieten, bijna alles in de zuidelijke helft van Duitsland, de Mont Ventoux en de Vercors in Frankrijk, Tsjechië, enzovoort.