Wie zijn wij?
MC de Kraats, een toerclub gericht op recreatief motorrijden, is een actieve en vooral ook gezellige motorclub.
De club begon in een kippenschuur in De Kraats, een buurtschap bij Ede. Door de toename van leden werd dat al gauw te klein en is er een eigen clubhuis neergezet.
De leden komen niet alleen uit de directe omgeving. MC de Kraats heeft leden uit de hele provincie. Op dit moment telt de club ongeveer 250 leden die enthousiast met hun hobby bezig zijn en deze passie graag met anderen willen delen. Ongecompliceerde gezelligheid voert binnen onze club de boventoon.

Geen specifieke merken!
Alle motorrijders zijn welkom. Het maakt niet uit wat voor merk of type je rijdt. Binnen de club kun je motoren tegen-komen van A(prilia) tot Z(undapp).
En hoe je rijgedrag is? Binnen de club kom je van alles tegen: kilometervreters, poetsers, zondagsrijders, toerrijders en racefanaten. Maar dit zijn allemaal mensen die een liefde hebben voor het motorrijen.

Welke activiteiten kun je verwachten?
Wij zijn er om de belangen van de motorrijder in de meest brede zin te behartigen, en die van onze leden in het bijzonder. Wij zijn daarom actief lid van de landelijke organisaties KNMV, LOOT en MAG

Maar er is meer dat wij voor onze leden doen: 

Gezelligheid op de club
Elke woensdagavond en zondagmiddag kunnen de leden bijpraten in ons clubgebouw. Of je dat u doet als eindpunt van een lekker stukje motorrijden of omdat je er gewoon even zin in hebt, je bent altijd van harte welkom.

Naast de vaste openingsstelling van de club organiseren wij het hele jaar door diverse activiteiten. Variërend van een groots midwinterfeest, samen naar TT kijken of in de winter interessante thema-avonden met bijvoorbeeld wereldreizigers.

Toeren door Nederland
Vijf keer per jaar organiseert onze club ‘open’ toerritten: de Veluwerit, de Globetrotterrit, de Koude Novemberrit, de Koude Februaririt en de Ome Willemrit. Deze ritten zijn in het Nederlandse toerwereldje inmiddels klassiekers.

Vakantie op de motor
MC de Kraats organiseert meerdere keren per jaar een korte vakantie. Er is voor ieder wat wils. Zo gaan we voor de fanatieke rijders met Hemelvaart vijf dagen flink sturen in het buitenland en begin september een weekendje lekker toeren in het nabije buitenland (bijvoorbeeld het Sauerland). En vaak worden er door enthousiaste leden aanvullend weekendjes georganiseerd naar bijvoorbeeld de Moezel of België. Natuurlijk zijn er ter plekke altijd mooie ritten uitgezet door één van onze leden.

Ons Clubblad – PeeKaa
Ons eigen clubblad de PeeKaa verschijnt zes keer per jaar. Je leest hierin alles over het reilen en zeilen binnen de club, zoals de georganiseerde toerritten en andere activiteiten. Tussendoor verschijnt er regelmatig ons PeeKaatje, de digitale nieuwsbrief. Zo blijft een ieder op de hoogte van alles wat er binnen de club gebeurd.

Actieve leden
Alle activiteiten worden georganiseerd door en voor de leden. De toerritten worden door clubleden uitgezet, en ook je biertje wordt door een clublid getapt. Zo is een ieder betrokken bij het clubgebeuren, waardoor de gezelligheid vergroot.