De Globetrottertoer
Dit is de langste open rit van de Kraats: Tussen de 350 en 400 km, en dus juist bedoeld voor kilometervreters die ook wat verder van huis willen. De richting is elk jaar anders, maar altijd naar de rustiger uithoeken van ons land, met soms een uitstapje naar Duitsland of België. We zoeken geen drukke gebieden op, zodat we ervoor zorgen dat de rit goed op één dag te rijden is. Zo wordt het altijd een verrassende rit met heel veel verschillende omgevingen onderweg. Ook deze rit is af te korten, de korte route is rond de 250 km.

De Globetrotterrit 2023 is weer een lange rit, deze keer richting het Munsterland in Duitsland. Eerst even in een paar lange halen de Veluwe en de IJssel over, waarna het via kronkelende weggetjes door de Achterhoek richting Duitsland gaat. In Duitsland zijn de wegen afwisselend klein maar ook stukken waar je lekker kunt doorrijden. Voor het betere vakantiegevoel schampen we het heuvelachtige gebied rond de Schöppinger Berg, ongeveer op het verste punt van de route. Vandaaruit via Ochtrup terug naar Nederland, om daar via Twenthe via Lochem en Zutphen terug naar Ede te komen. Onderweg veel moois en genoeg horeca, maar drie plekken zijn het vermelden waard: Berenschot’s Molen (onder Winterswijk na 103km op zowel de lange als de korte route) en op de lange route nog twee echte bikertreffs: Ulli’s Bikertreff in Hochmoor (151km) en de Felsenmüle bij Ochtrup (na 213km).

Een lange route dus, maar geen pontjes en zo min mogelijk grote kernen, daarmee prima te doen in een dag. Maar vind je het te lang, dan kun je de route afkorten tot 241km. Die korte route buigt vlak voor de grens af naar boven en komt dus niet in Duitsland, maar slingert langs de grens om bij Hengeveld weer samen te komen met de lange route.

 

Algemeen
Als je je online als rit-deelnemer aanmeldt, krijg je de route gemaild. Je kunt hem dus op elk punt oppakken, en zelfs op een andere dag als je dat wilt. Wij vinden het leuk als je hem start en eindigt in ons clubhuis, en daar zijn we ook op ingericht. De bar is open, de koffie warm, de broodjes vers. En dan vinden we het ook leuk als je ons vertelt wat je van de rit vond. Gewoon een route kopen op de dag zelf, kan natuurlijk ook gewoon: Wij zitten klaar met onze laptops om je route te laden. Al kan het dan voorkomen dat je even moet wachten, omdat er nog een paar wachtenden voor je zijn.

Extra aandachtspunt.
In de route zit de oude ijsselbrug bij Zutphen. Wij zien dat sommige navigatie systemen hier problemen geven door de nieuwe rondweg. Het kan zijn dat je navigatie je de eerste weg rechts wil sturen. Dit mag niet meer. Je moet hier doorrijden tot de eerste rotonde en daar rechts aanhouden naar Voorst. Dan kom je vanzelf weer op de route.

 

34e Globetrotter-rit
  •  6 augustus 2023
     08:30 - 11:30
Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.

locatie  

Telefoon locatie 0318-631255

Adres
Horsterweg 9, Ede, 6715 CT

Beschrijving: