De Globetrotterrit pakt dit jaar een groot deel van het oosten van Brabant en een stukje Noord-Limburg mee. De lange route is 373, en de korte ruim 278km, maar je kunt ook combineren: De korte is hetzelfde als de lange met drie afkortingen, één grote (na 78 km) en twee kleintjes verderop in de route. Als je beide sporen laadt met een ander kleurtje zie je het vanzelf.

De lange route gaat eerst naar beneden, het rivierengebied door, tussen Den Bosch en Eindhoven door richting Oirschot en dan door de Kempen onder Eindhoven door (de korte route schiet boven Eindhoven langs richting Lierop, dan mis je dus de Kempen). Dan komen we een piepklein puntje in België, bij het klooster van Achel (bekend van de Achelse Kluis, lekker biertje en magisch mooi plekje).

Dan in grote stappen via de Peel naar ‘rechts’ op de kaart, richting de Maas. Onder Venray kronkelt de route een tijdje door het Maasdal, o.a. over een weg die je vast nog nooit gereden hebt (want hij is er pas net, doordat ze ook daar nieuwe waterbergingen langs de Maas hebben gemaakt). De korte slaat dit stukje over. Vervolgens langs de Maas richting Gennep, via de snelweg de Maas weer over richting Brabant binnendoor naar Grave en vandaaruit door het rivierengebied weer naar de brug bij Tiel. Om daar eerst nog een rondje door de uiterwaarden langs de Waal te kronkelen voordat het laatste stukje richting Ede gedaan wordt.

Ik heb m gereden, op zaterdag en zondag: Prachtig, op de meeste stukken niet druk (of zelfs leeg). Langs het hele stuk door Brabant en Noord-Limburg genoeg gezellige horeca, net als benzinepompen. Eén pontje erin (in het eerste stuk). En verder afwisselend priegelwerk en soms ook even lekker makkelijk rechtdoor over een rustige brabantse weg. Ik kwam zat zandwegen tegen, maar die heb ik er maar niet ingestopt. Wel twee stukken autoweg en snelweg om weer zo’n grote rivier te passeren en even op te schieten. Volgens mijn garmin ruim 6 uur (korte) en ruim 8 uur (lange). Een plezierige rit gewenst!

Tussen 8.30 en 11.30 is het mogelijk om vanuit ons clubhuis te starten. Onze toercommissie zal dan aanwezig zijn om te helpen met laden van de route. De consumptie bon en laatste informatie of eventuele kleine wijzigingen, (mochten deze er zijn) zullen gemeld worden tijdens het inschrijven. Na afloop van deze rit zal ons clubhuis weer geopend zijn van 15:00 tot 18:00 uur.

Dik

33e Globetrotter-rit
  • Start en eind tijd
    7 augustus 2022
    08:30 - 11:30
Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.

locatie  

Telefoon locatie 0318-631255

Adres
Horsterweg 9, Ede, 6715 CT

Beschrijving: